Kirinda
Hallo iedereen,
Hier weer een berichtje van ons uit Rwanda.
We zijn inmiddels aangekomen in Kirinda. Maandagmiddag werden we opgehaald vanuit Kigali. De rit duurde erg lang, er werd vaak gestopt, om mensen mee te laten rijden achterin de bak, bij onze koffers. We zijn ook even gestopt in Kabgayi om het ziekenhuis te gaan bekijken waar we ook stage gaan lopen. Dit zag er erg goed uit. De rest van de rit was hobbelen!! Er was geen verharde weg. S avonds kwamen we aan in het huis en het was pikkedonker.
Dinsdag zijn we naar het ziekenhuis gegaan en kregen we een rondleiding. Helaas was onze kamer nog niet klaar (om onbekende redenen). De eerst dag zouden we gaan werken in de kamer van de directeur (!).
Woensdag zijn we begonnen met werken. In de ochtend hebben we niet veel gedaan, alleen maar spullen vanuit het huis gehaald en in onze kamer gezet. Uiteindelijk hebben we die hele dag 14 patiënten onderzocht en wat brillen uitgedeeld. Tussen de middag gaan we naar huis om te eten en oh oh oh wat kan Felicie koken!!! Niet normaal, zo lekker!!!!
Donderdag kwamen de mensen ineens OVERAL vandaan, en zijn we gestart met nummers uitdelen. Tussen de middag was het eten weer een hoogtepunt, het was patat!
Vrijdag zijn we verhuisd naar onze eigen kamer en terwijl we alle spullen verhuisde liepen er 15 tot 20 mensen achter ons aan. Toen zijn we alles in gaan richten. Tussendoor keken we even in de wachtkamer en was het aantal mensen verdubbeld! Onze tolk heeft nummertjes uitgedeeld en nu zitten we tot vrijdag 15 oktober vol
Het is verder heel mooi, lekker weer (25 tot 30 graden). Wat ook heel leuk is: elke dag op de weg naar het ziekenhuis komen de kindjes met hun armen wijd op ons af gelopen en komen ze ons knuffelen
Verder worden we aangekeken als Michael Jackson die is opgestaan uit de dood hahaWe hopen snel weer wat op de site te plaatsen!
Super meiden,de foto's zijn heel mooi!
En wat een drukte met al die patiënten,geweldig hoor!
Heel veel succes en wij kijken nu al uit naar het volgende verhaal van jullie uit Kirinda.
Groetjes uit Oss XXXXX
Hoi hoi,
O O O super foto's, wat leuk om jullie zo aan het werk te zien!!!!
Ga zo door meiden!!!!!!
Liefs, Ernst en Corry
Whahahahhaahhahahaahahhaa, that's all I've got to say!!! Whahaha, heb me toch een beeldvorming hier joh!!:p
Geniet er nog van!! Doen jullie goed;) Nice dat alles zo vol zit!
Dikke kus vanuit het (weer) iets minder zonnige Sydney! (waag het eens te lachen of zelfs maar een glimlach te doen Ellen!!:P)
Dag dames!
Hoezo Afrikaans eten, jullie zitten gewoon aan de patat! Net zo lekker als hier? Heel veel plezier en succes, ben alweer benieuwd naar de volgende verhalen.
XX Marijek
Hallo daar in het zonnige Kirinda!
Wat een leuke foto´s! En super dat het goed loopt met alle patienten tot nu toe!! Ik kijk uit naar het volgende verhaal :D
Veel liefs x Sophie
Hey nichtje en Ellen
wat een avontuur alleen al de rit naar Kirinda, als ik het zo lees klinkt het echt als Afrika! Mensen onderweg meenemen tot de de auto volgeladen vol is.. prachtig!
Wel luxe dat je in de kamer van de directeur mag werken.
Dus jullie kok heet Felicie fijn dat ze zo goed kan koken, dan ga je niet afvallen gelukkig!
En er word dus heel wat afgeknuffeld met de kindjes daar.. wat Lief!
super verhaal blijf doorgaan en mooie foto's ben weer benieuwd naar het het vervolg...
liefs ons xxx Marco en Diana
hoj anikaen ellen ik ben weer terug ik heb in spanje met de fam je verslag gelezen en er van genoten hoe het er daar allemaalaan toe gaatmooj verhaal en best intresant wact op het volgende groetjes enxxxx oma iut kdriel
Hoi Anika en Ellen.
Wat leuk weer iets van jullie te lezen. En te zien.
Hieruit maak ik op dat jullie het goed naar de zin hebben. Wij zijn benieuwd naar het volgende verhaal.
Trouwens een leuk uitzicht hebben jullie vanuit het huis. En wat een mazzel dat er zo'n goede kok aanwezig is.
Groetjes pent
Wat geweldig leuk om jullie zo te volgen,en wat een indrukken doen jullie op daar.
Hey meiden!
Nou dat klinkt allemaal erg leuk daar!
Superleuk dat jullie al zoveel patienten hebben verzameld om te onderzoeken! Dat moet toch wel een goed gevoel zijn om de mensen daar te kunnen helpen!
En de beruchte oogarts al ontmoet eigenlijk;-)
Ennee Anika : GEFELICITEERD!! Hoe is dat nou jarig zijn in Afrika? Hebben jullie nog een feestje vandaag?
Fijne verjaardag nog!
Liefs Inge
Hoi Anika en Ellen,
Anika, allereerst gefeliciteerd met je verjaardag!
Volgens mij hebben jullie het heerlijk naar jullie zin daar. Het klinkt in elk geval goed en volgens de foto's ziet het er ook onverwachts goed en luxe uit. Dat is het betere werk.
Geniet ervan daar, zeker van het lekkere weer. Hier is het nu vrij koud.
Ik kijk uit naar jullie volgende story. Fijne verjaardag nog!
Liefs, Janine